Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος, Επόπτης Ψυχοθεραπευτής και Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης.

Είναι Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας Κύπρου με γνωστικό αντικείμενο την Θεραπεία Οικογένειας και διδάσκει σε πολλά μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα ψυχικής υγείας.

Ο Δρ Δημήτρης Καραγιάννης είναι Διευθυντής ΕΣΥ του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής (1986 – σήμερα), το οποίο είναι μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική μονάδα με πλήρη διεπιστημονική ομάδα που εξυπηρετεί 6.000 καινούρια περιστατικά ετησίως.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συστημικών και Οικογενειακών Θεραπευτών Ελλάδος «ΕΘΟΣ». Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γενικός γραμματέας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, Ιδρυτικό μέλος και πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας ΕΛΕΣΥΘ. Μέλος της EuropeanFamilyTherapyAssociation (EFTA). Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας Ε.ΣΥ.ΔΥ για θέματα Ψυχιατρική καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). Έχει διδάξει στην Μετεκπαίδευση της Μαρασλείου Ακαδημίας

Έχει ιδρύσει με την σύζυγό του Ελένη Καραγιάννη το ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο “Αντίστιξη”, όπου κατέχει τη θέση του επιστημονικού διευθυντή και στο οποίο εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας ως ψυχοθεραπευτές στην οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία με βάση την Υπαρξιακή Συστημική θεώρηση. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα προβλήματα γάμου και μελετά τους όρους λειτουργικότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Συγγραφέας σημαντικών δοκιμίων όπως το «Ρωγμές και Αγγίγματα» (11η έκδοση), «Η αδικία που πληγώνει» (29η έκδοση), «Έρωτας ή τίποτα» (25η έκδοση), «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» (18η έκδοση) και στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής το «Σχολική άρνηση: Μελέτη των δυναμικών του παιδιού και της οικογένειάς του».Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συλλογικούς τόμους, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.